Gelderse Keti Koti herdenking in Sonsbeekpark

Foto:

Op 30 juni vond onder grote belangstelling in Sonsbeekpark de eerste regionale herdenking van de afschaffing van de Nederlandse trans-Atlantische slavernij plaats.

Tijdens de herdenking hielden burgemeester Ahmed Marcouch en voorzitter Barbara Esseboom van Keti Koti Arnhem en een vertegenwoordiger van het Openlucht Museum toespraken. Ook trad het wereldvrouwenkoor op en spoken word artieste Amara van Delst.

Nationale Herdenking in Amsterdam

Sinds de onthulling van het Nationale slavernijmonument in 2002 door de toenmalige koningin, vindt elkaar jaar in het Oosterpark in Amsterdam de Nationale Herdenking van de Nederlandse trans-Atlantische slavernij plaats. Sinds een aantal jaar worden er ook regionale herdenkingen gehouden in verschillende steden in Nederland.

Gelderse afvaardiging

Vanaf september 2020 heeft Gelderland ook een eigen afvaardiging van de landelijke stichting. Deze stichting heet Comité 30 juni – 1 juli Arnhem en vertegenwoordigt zich als Keti Koti Arnhem. Voor het eerst dit jaar organiseert Keti Koti Arnhem een regionale herdenking.

Vier mee via live stream

Vandaag, 1 juli, wordt Keti Koti om 16.00 gevierd in samenwerking met Theater aan de Rijn en Rozet. Hier kan je bij zijn middels een livestream.